6 voordelen van een tapijtvloer

Ga jij een ruimte binnen waar een tapijtvloer ligt, dan krijgt u een warm en comfortabel gevoel. Een tapijtvloer straalt warmte en sfeer uit. Wel is het begrijpelijk dat het kiezen van een tapijtvloer lastig kan zijn. Er zijn ontzettend veel kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar. Daarnaast is er een ruim aanbod in andere type vloeren beschikbaar wat de keuze ook moeilijker kan maken. The Flooring Company is een vloerenspecialist in Den Haag. Naast verschillende houten vloeren kunt u bij ons ook terecht voor een tapijtvloer in iedere ruimte. Met een passend advies zorgen wij ervoor dat u zeker weet wat voor tapijtvloer in uw ruimte past, maar wat zijn de voordelen van een tapijtvloer? En waarom zou u kiezen voor een tapijtvloer? Wij delen 6 voordelen van een tapijtvloer, zodat u zeker direct weet wat de voordelen van dit type vloer is.

Wat is een tapijtvloer?

Tapijt wordt gemaakt van een zachte stof, zoals wol, polyamide of beide. Dit onderscheidt een tapijtvloer van alle andere vloeren. Hierdoor wordt een tapijtvloer vaak ook geassocieerd met een warm en knus gevoel.  Een tapijtvloer is een vloerbedekking die gemaakt is van textiel waarop de bovenkant is geweven uit verschillende soorten materialen. Een tapijtvloer is ook wel een materiaal die de vloer bedekt met tapijt. Dit kan over de volledige breedte van een ruimte, maar ook per vierkante meters of op een trap.

De 6 voordelen van een tapijtvloer

Het is logisch dat een houten vloer ontzettend populair is door de sterke kwaliteiten, maar alsnog is een vertrouwde tapijtvloer niet weg te denken in huizen. Dat is ook niet vreemd, want een tapijtvloer zorgt ervoor dat jouw woning of kantoorruimte net dat andere sfeertje kan uitdragen. Tapijt wordt al jarenlang verkocht, want het is een veilige keuze, maar dat is niet de enige voordeel van tapijt.

  • 1. Het is comfortabel

Ten eerste heeft een tapijtvloer een comfortabele en luxe uitstraling. Een tapijtvloer geeft een ruimte sfeer en een echt huiselijk gevoel. De zachte structuur van een tapijt voelt comfortabel aan en door de structuur veer je een beetje van de grond af. Klinkt ontzettend prettig bij het opstaan uit bed, toch?

  • 2. Een tapijtvloer is warm aan de voeten

Warme voeten in de winter, wie wilt dat niet? Een tapijtvloer voelt warm aan en werkt isolerend. Hierdoor weet u zeker dat u altijd warme voeten in huis hebt en dat is ook terug te zien aan de energierekening, want u hoeft minder te stoken. Let wel op dat u een tapijtvloer laat leggen zonder ondervloer, zodat het de warmte niet kan tegenhouden. Wij adviseren u graag hierover.

  • 3. Een tapijtvloer is geluiddempend

Een tapijtvloer is geluiddempend. De geluiden worden opgevangen door het tapijt. Dit is een ideale oplossing voor een huis vol met kinderen of klagende buren.

  • 4. Het is een veilige vloer voor kinderen of senioren

Kinderen en senioren kunnen soms onstabiel lopen, waardoor een slipvrije vloer erg fijn is. Een tapijtvloer is een slipvrije vloer. Hierdoor is een tapijtvloer een veilige ondergrond voor deze doelgroepen.

  • 5. Het maakt een huis stofvrij

Nee, het is niet zo dat een tapijtvloer stofvrij is, maar een tapijtvloer vangt het stof op, waardoor de rest van jouw woning ontzettend schoon lijkt. Wel is het belangrijk dat u uw tapijtvloer regelmatig stofzuigt, maar het is in ieder geval minder schoonmaakwerk door het huis heen.

  • 6. Verschillende kleuren en structuren beschikbaar

Een tapijtvloer is beschikbaar in vele verschillende kleuren en structuren. Er bestaan lage tapijtvloeren, maar ook hogere tapijtvloeren. The Flooring Company heeft een uitgebreide assortiment in tapijtvloeren en adviseert u graag wat voor tapijtvloer bij u past.

The Flooring Company helpt u graag met een tapijtvloer

Naast het feit dat wij echte wood-liefhebbers zijn in vloeren kunt u bij ons ook terecht voor een tapijtvloer. The Flooring Company uit Den Haag is een vakkundige vloerenspecialist. Wij adviseren, maken en leveren vloeren, waaronder tapijtvloeren. Naast een ruim assortiment in houten vloeren hebben wij ook een breed assortiment in tapijtvloeren in verschillende kleuren en structuren. U kunt bij ons rekenen op persoonlijke aandacht van het eerste gesprek tot het leggen van de vloer. 
tapijtvloer
Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Vul onderstaande contactformulier in, bel direct naar 06 517 84 861 of mail naar info@theflooringcompany.nl.

Heeft u een vraag? Vul dan het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!