Tapijtvloer

Heeft u wel eens een tapijtvloer gezien, dan heeft u vast het warme en sfeervolle gevoel van een tapijtvloer ervaren. Een tapijtvloer straalt namelijk ontzettend veel warmte en sfeer uit in een ruimte. Hierin zijn de kleuren bepalend voor het gevoel die een tapijtvloer geeft. Een tapijtvloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dessins en structuren.
tapijtvloer

Tapijtvloer van wol

The Flooring Company legt tapijtvloeren van wol. Deze wolgaren zijn puur en eert alle natuurlijke eigenschappen die wol kan hebben. Door niets aan de wol toe te voegen, komt de schoonheid van het materiaal in volle glorie naar boven. Deze garens halen wij uit Nieuw-Zeeland. Ten eerste zijn de boeren in Nieuw-Zeeland toegewijd aan duurzame vormen van landbouw, waardoor zij op een traditionele en efficiente wijze wol produceren. Daarnaast is het wol uit deze regio het meest consistente en hoogwaardige wol dat wij kennen.

De schapenhouderij is zowel cultureel als economisch een belangrijk onderdeel van het leven in Nieuw-Zeeland. Hoewel het droge klimaat en de onvruchtbare grond voor veel soorten landbouw problematisch zijn, gedijen de schapen er erg goed bij. Dit is waarom de schapenhouderij zich al in de 19e eeuw in Nieuw-Zeeland vestigde en sindsdien wordt onderhouden door het exporteren van wol. Tegenwoordig zijn er meer dan 141.4000 mensen werkzaam in de land- en bosbouwsector van Nieuw-Zeeland.

In de loop van de eeuwen is in deze regio het traditionele productieproces van wol, opmerkelijk weinig veranderd. Dit komt vooral omdat de productiemethoden houdbaar zijn gebleken, die ook vandaag de dag nog steeds efficiënt en kwalitatief zijn. Wol kent daarin een eenvoud en eerlijkheid. Het kleurenpalet komt tot stand door wol van witte en zwarte schapen te mengen die samen een aangename toon creëren. Per batch is een natuurlijke variatie zichtbaar die naar onze mening bijdraagt aan de charme van onze wolgarens, zoals Spirit. Deze zorgvuldig gemengde Nieuw-Zeelandse wol van eeuwenoude kwaliteit, is het sterke en zachte materiaal dat wij zoeken voor onze collectie.

De voordelen van een tapijtvloer

Een tapijtvloer brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste wordt de luchtkwaliteit in een ruimte verbeterd door een tapijtvloer. In tegenstelling tot wat altijd gedacht werd, is het juist een gunstige eigenschap dat tapijt stof opneemt. Op deze manier wordt stof in een keer opgezogen, in plaats van dat de stofdeeltjes rond gaan zweven.

Daarnaast werkt een tapijt isolerend. Tapijtvloeren houden warmte vast en werken daarom isolerend. Daarnaast kunt u een tapijtvloer en vloerverwarming uitstekend combineren. Let hierbij wel op dat u tapijt laat leggen zonder ondervloer, anders wordt de warmte tegengehouden. Ook is een tapijtvloer eenvoudig te onderhouden. U kunt uw tapijtvloer makkelijk stofzuigen.

En last but not least, een tapijtvloer is een echte sfeermaker. Een tapijtvloer geeft een luxe en behaaglijke uitstraling en het geeft uw interieur karakter, sfeer en een echt thuisgevoel. Een ruimte wordt minder kil door een prachtige tapijtvloer. De zachte structuur voelt aangenaam aan en zorgt voor een lichte vering. Ideaal voor in de winter!

Het plaatsen van een tapijtvloer

Een tapijtvloer kan worden gelegd in banen, tegels of planks. Het voordeel van tegels is dat er bijna geen sprake is van snijverlies. Op deze manier kunt u prachtige combinaties maken, waarin wij u graag adviseren. Tapijt kan bijna op elke ondervloer worden gelegd tenzij de ondervloer erg slecht is. Voor het beste resultaat kunt u uw ondervloer laten egaliseren. Ook hierin adviseren wij u graag.

Een tapijtvloer is makkelijk te onderhouden en gaat maar liefst 7 tot 10 jaar mee. Bij een hardnekkige vlek kunt u eenvoudig een tegel vervangen. Daarnaast zijn de naden vrijwel onzichtbaar, zodat uw vloer er altijd strak uitziet.

Tapijtvloeren bij The Flooring Company

Bent u op zoek naar een tapijtvloer? Of twijfelt u welke vloer het beste bij uw ruimte past? Dan bent u bij The Flooring Company aan het juiste adres. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en welke vloer het beste bij uw interieur past. Bij ons werken alleen vakspecialisten en kunt u altijd rekenen op persoonlijke aandacht voor het leggen van uw vloer tot aan jaren na het leggen van de vloer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom gerust langs of neem contact met ons op.