Tapijtvloer

Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt omdat tapijt warmte en sfeer uitstraalt. Kleuren kunnen bepalend zijn voor de sfeer die tapijt uitstraalt en zijn in staat om onze stemmingen te beïnvloeden. Tapijt is dan ook in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar. Het is goed te combineren met andere onderdelen van het interieur, zoals gordijnen, lamellen, meubels en wanden.
tapijtvloer

Wol


Ons ‘Spirit' wolgaren is puur. Dit garen eert alle natuurlijke eigenschappen die een 100% ongeverfde wol kan hebben. Door niets aan de wol toe te voegen, komt de schoonheid van het materiaal in volle glorie naar boven. De wol voor onze garens halen wij uit Nieuw-Zeeland. Dit doen wij om twee redenen. Ten eerste, omdat de boeren daar zijn toegewijd aan duurzame vormen van landbouw waarbij ze op traditionele en efficiënte wijze wol produceren. Ten tweede omdat het wol uit die regio het meest consistente en hoogwaardige wol is dat wij kennen.

De schapenhouderij is zowel cultureel als economisch een belangrijk onderdeel van het leven in Nieuw-Zeeland. Hoewel het droge klimaat en de onvruchtbare grond voor veel soorten landbouw problematisch zijn, gedijen de schapen er erg goed bij. Dit is waarom de schapenhouderij zich al in de 19e eeuw in Nieuw-Zeeland vestigde en sindsdien wordt onderhouden door het exporteren van wol. Tegenwoordig zijn er meer dan 141.4000 mensen werkzaam in de land- en bosbouwsector van Nieuw-Zeeland.

In de loop van de eeuwen is in deze regio het traditionele productieproces van wol, opmerkelijk weinig veranderd. Dit komt vooral omdat de productiemethoden houdbaar zijn gebleken, die ook vandaag de dag nog steeds efficiënt en kwalitatief zijn. Wol kent daarin een eenvoud en eerlijkheid. Het kleurenpalet komt tot stand door wol van witte en zwarte schapen te mengen die samen een aangename toon creëren. Per batch is een natuurlijke variatie zichtbaar die naar onze mening bijdraagt aan de charme van onze wolgarens, zoals Spirit. Deze zorgvuldig gemengde Nieuw- Zeelandse wol van eeuwenoude kwaliteit, is het sterke en zachte materiaal dat wij zoeken voor onze collectie.