Systeemvloer

Een systeemvloer, plankenvloer of duoplankenvloer zijn sinds circa tien jaar op de markt en bieden veel voordelen. Een systeemvloer, ofwel duoplankenvloer, heeft de uitstraling van een massieve vloer, maar dit soort hout werkt veel minder. Dat maakt de systeemvloer heel geschikt voor woningen met vloerverwarming. Bovendien kunnen wij een systeemvloer of duoplankenvloer zowel in stroken als in traditionele patronen leggen. Met een plankenvloer heeft u het beste van twee werelden.
systeemvloer

Het stabiele karakter van een systeemvloer

Een systeemvloer, plankenvloer of duoplankenvloer bestaat uit een massief houten toplaag op multiplex. De tweelaagse opbouw zorgt ervoor dat de vloer minder uitzet en/of krimpt. Dit is tot een factor van tien minder vergeleken met een andere vloer. Hierdoor is een massieve systeemvloer een hoogwaardige opvolger van de oudere houten vloeren met een stabieler karakter.

Een nieuwe vloer uitzoeken kan een lastige opgave zijn, echter is de keuze voor een systeemvloer altijd een veilige oplossing. Ten eerste is het hout een natuurproduct, waardoor deze vloeren een warme sfeer creëren in uw gewenste ruimte. Daarnaast geeft deze type vloer uw ruimte een uniek karakter. Het is tijdloos, authentiek en sfeervol!

Daarnaast is een systeemvloer, plankenvloer of duoplankenvloer een duurzame optie, waarmee u een goede investering ondergaat voor een zeer lange tijd. Indien de vloer correct wordt onderhouden, kan deze vloer ontzettend lang meegaan.

Vloerverwarming met een systeemvloer

Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming als ondergrond, echter hoeft u daar geen zorgen om te maken met een systeemvloer of plankenvloer. Dit is natuurlijk erg prettig voor de warme voetjes in de winter. Het hout in de vloer neemt de temperatuur van de ruimte aan en zorgt  voor een warme en comfortabele ondergrond.

Stel uw eigen unieke systeemvloer samen

Een systeemvloer kunt u volledig naar uw eigen smaak en wensen samenstellen. Bij The Flooring Company leveren wij verschillende plankenvloeren in verschillende breedtes. De breedtes variëren tussen 14 tot maar liefst 28 centimeter. Tevens kunt u kiezen voor een robuuste, stevige of juist egale uitstraling van het hout. Via deze weg kunt u zelf bepalen wat voor sfeer uw ruimte dient te creëren. Gaat u voor een klassieke sfeer of toch voor een modernere sfeer? Alles is mogelijk! Zelfs een systeemvloer leggen in visgraatvorm is mogelijk.

Naast de verschillende keuzes in breedtes en samenstelling van het hout kunt u ook kiezen in verschillende afwerkingsmethodes. Wij kunnen de vloer voorzien van een vellingkant, zodat u de vloer ook kunt laten stomen of borstelen. Tevens zijn de kleurmogelijkheden ook enorm ruim en bieden wij een ruim aanbod in verschillende kleuren. Zo vindt u vast en zeker een systeemvloer, plankenvloer of duoplankenvloer die bij uw levensstijl past.

Complete keuze

In onze showroom nemen wij rustig de tijd om samen met u uw persoonlijke vloer samen te stellen. Is de keuze gemaakt dan zorgen wij ervoor dat uw vloerproject vervolgens van a tot z zorgeloos verloopt. Wij hebben een hart voor hout en weten ook voor uw levensstijl een vloer te adviseren die bij u past. Vul gerust ons contactformulier in voor een afspraak, bel direct naar 06 517 848 61 of kom langs in onze showroom in Den Haag.

Wij maken, leveren en leggen vloeren. Wij zijn gespecialiseerd in houten vloeren, maar ook in laminaat- en pvc vloeren. Samen met u zoeken we de vloer uit die het beste bij uw huis en wensen past. Wij zoeken naar de tailormade-vloer die het beste bij uw leven past. Spelen er bijvoorbeeld kinderen, heeft u huisdieren of ontvangt u veel vrienden en familie? Dit zijn allemaal factoren die wij meenemen als u bij ons komt voor een vloer. Dit doen wij op basis van bijna 25 jaar, wereldwijde, ervaring. Bij The Flooring company werkt een team van uiterst vakkundige en gepassioneerde parketleggers en adviseurs. Wij gaan voor persoonlijke aandacht, van het eerste gesprek tot jaren na het leggen van de vloer. The Flooring Company maakt de aankoop van uw nieuwe vloer tot een zorgeloos project.